Romain Grosjean 2009 második felében egyértelműen túl korán került a Forma-1-be a Renault-nál, de 2012-ben, érettebben, immár GP2-bajnokként a kezdeti botladozást követően bizonyította, hogy jó autóval akár élversenyző is válhat belőle.
A 2012-13-as dobogók után idén a pocsék E22-essel és a még annál is versenyképtelenebb Renault-motorral nem jöttek az eredmények, a 28 éves franciának két pontszerzés jött össze az évben. 


Grosjean ugyan kapcsolatban volt már a McLarennel és a Ferrarival is, de a nagy áttörés nem jött össze, 2015-ben is marad a Lotusnál – ezzel együtt reméli, hogy a nagyok azért nem feledkeznek meg róla.
“Eddig nem voltam túl szerencsés a Forma-1-ben. 2009 után olyan voltam, mint egy gyújtózsinór: belobbantam, kialudtam, aztán újra begyulladtam. 2012-ben egy kicsit túlerőltettem a dolgokat, sokszor hibáztam, de 2013-ban, miután sikerült a KERS-problémákat megoldani, már nagyon jól alakultak a dolgok.” 
“A szélcsatornás adatok alapján úgy gondoltam, hogy 2014-ben akár már győzelmekért is küzdhetek majd, de aztán világossá vált, hogy nem így lesz, ugyanakkor Ricciardo és Bottas berobbant, ők lettek az új sztárok.”
“Egyesek elfelejtik, hogy mire voltam képes 2013 vége felé, amikor vertem Kimit, pedig ő is jó formában volt, feküdt neki az autó. Akkoriban megmutattam, mire vagyok képes.”
“De ha ezután is a maximumot hozom, és megverem a csapattársamat, akkor talán 2016-ra már nyerő autóba is ülhetek” – reménykedik Grosjean.