Úgy tűnik, a Mercedes a nagy ellenszélben kénytelen volt megadni magát, a hírek szerint jövőre év közben is lehet fejleszteni a motorokat. A Stratégiai Munkacsoport a múlt héten ülésezett Genfben, ezen óriási vita bontakozott ki arról, hogy mi legyen a motorfejlesztési tilalommal.


Mivel Bernie Ecclestone is kilátásba helyezte, hogy kompromisszum hiányában többségi akarattal ver át egy sokkal komolyabb változtatást (új motorformula bevezetése), a Mercedes megadta magát.

A szabályok szerint a gyártóknak február 28-ig kell homologizálniuk 2015-ös motorjaikat, amelyen az év végéig nem változtathatnak. A BBC és az Auto, Motor und Sport szerint a megállapodás lényege, hogy az összes olyan gyártó, amely nem használja fel a rendelkezésére álló összes, 32 darab “fejlesztési zsetont”, az év közben is jogosult lesz változtatni, és tetszőleges időpontban bevetni a módosított specifikációjú motort.

A vita a svájci Blick szerint olyan heves volt, hogy a Mercedes, illetve az éppen jövőre visszatérő Honda is többször a kilépéssel fenyegetőzött. Mondjuk, a V6-osok miatt visszatérő Hondának elég nagy érvágás lett volna, ha 2016-ra ismét teljesen új formulát vezetnek be.

Az állítólagos megállapodásról csak az újságok számoltak be, az FIA és a csapatok részéről hivatalosan még nincs semmilyen újdonság.