Michael Schumacher 15 éves fia, Mick pár éve autóversenyzői karrierbe kezdett. Ez már-már természetes a Forma-1 nagyjainak családjában, az viszont szokatlan, hogy világbajnoki csemetétől eltérően ő nem az édesapja nevét használja. A nagy Prost, Hill, vagy Rosberg gyermeke megtartotta a híres nevet, az ifjú Mick mintha titokban akarná tartani a származását – és ennek semmi köze Michael balesetéhez, korábban kezdődött az álnév használata.

A gokartversenyeken a feltűnés elkerülése végett Junior vezetéknéven induló Mick újabban elindult a formaautós karrier felé. Az Österreich című lap szerint az Európa- és világbajnokságban egyaránt második Mick egy Forma-4-es autót tesztelt a legnagyobb titokban Valenciában.


A Forma-4 egy frissen létrehozott kategória az F3 alatt, vagyis Mick kis lépésekkel indítaná be karrierjét. “Az nem kétséges, hogy Mick tehetséges” – mondta a tesztet biztosító Peter Mücke a lapnak. “De arra nincs garancia, hogy egy jó gokartversenyző F1-es autóban is gyors lesz.”

“A motorsportban nem elég egy jól csengő név, gyorsnak is kell lenni. Egy napnyi tesztelés után még nem lehet biztosan megmondani, hogy Mick pontosan mire lehet képes.” A kis Schumacher egy évet még biztosan gokartozik, az F4-be legkorábban 2016-ban igazolhat.

Sabine Kehm, a Schumacher család képviselője nem akarta kommentálni a hírt.

Sok fotó Schumacher fiáról itt!

Látta Alonso legújabb barátnőjét? Nem akárki a hölgy, kattintson a fotóért!