Szeptemberben röppentek fel a pletykák arról, hogy Fernando Alonso a Ferraritól való távozásra készül, egyik lehetséges, bár valószínűtlen opcióként pedig a Lotus neve is felbukkant.


Az enstone-i csapat tulajdonos-főnöke, Gerard Lopez most elárulta, hogy volt alapja a találgatásoknak, ők legalábbis fogadták volna a végül a McLarenhez visszatért spanyolt.
“Valós lehetőség volt. Mi kitártuk az ajtót Fernando előtt, de egyértelmű volt, hogy neki megvannak a saját elképzelései” – nyilatkozta a spanyol El Mundónak, újságírói kérdésre hozzátéve, hogy reméli, Alonso sikeres lehet majd a wokingi csapatnál.
“Remélem! Mindenképpen megérdemelne legalább még egy bajnoki címet. Majd meglátjuk, hogy a McLaren hozza-e, amit kell. Mindenhez idő kell, ez egy új kaland (Alonsónak), majd meglátjuk.”
Lopez szerint a McLaren ügyét segítheti az idei szezon óta ott dolgozó Eric Boullier, akit a luxemburgi üzletember kiváló szakembernek tart.


“Ericet a GP2-ből igazoltuk, négy évet töltött velünk. Mérnök, ismeri a dolgok technikai oldalát, ami nem feltétlenül igaz minden F1-es főnökre. Persze ez nem garancia semmire, de mindenképpen jó alap.”
Lopez az elmúlt pár hónapban a Forma-1 bevételeinek jelenlegi elosztását kritizálók egyik vezéralakja volt, de azt mondja, ő maga nem pályázik Bernie Ecclestone helyére: “Nem hiszem. Sőt, elképzelhetetlen, ugyanis nagyon sok a dolgom, egyszerűen nem lennék képes ellátni azokat a feladatokat, amelyeket a Forma-1 vezérének kell.”