Lewis Hamilton úgy érzi, hogy a vb-cím megszerzése szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy mentálisan sokat fejlődött. Hamilton korábban hajlamos volt sokáig volt rágódni egy-egy ügyön, ezen sikerült változtatnia.

Beszólások Rosbergnek, tetoválások, és egy esetleges rekord a Magyar Nagydíjon - a brit világbajnokkal beszélgettünk.


“A nagy dolog az volt az idén, sőt részben már tavaly is, hogy képessé váltam gyorsan túllépni a dolgokon” – mondta Hamilton. “Korábban sokáig rágódtam ilyen-olyan ügyeken, most csak rövid ideig fájnak, aztán ki tudom zárni őket.”

“Korábban az ilyesmi napokig tartott, néhány éve alig tudtam elviselni egy hibát. Bezárkóztam a hotelszobámba, és ki sem jöttem három napig, ennyire mérges voltam.”

Hamilton számára fontos volt, hogy a Mercedes egyenlően kezelte pilótáit. “Amikor csatlakoztam a csapathoz, világossá tettem, csak annyit várok el, hogy mindkét versenyző egyenlő feltételeket kapjon. A csapatnak nem volt könnyű dolga az idén, de hagyták, hogy versenyezzünk egymással. Nem hinném, hogy bármelyik másik csapat belement volna ebbe, ami még értékesebbé teszi a sikerünket.”

Hamilton úgy érzi, még legalább hét éve van az F1-ben. “Szerencsére még csak 29 éves vagyok, hét évem még lehet. Legalábbis ez a cél. Az első címemet 2008-ban nyertem, most megvan a második, a határ innentől a csillagos ég.”