A Le Mans-legenda Tom Kristensen, a túraautó-világbajnok Jose Maria Lopez, a rali- és ralikrossz-világbajnok Petter Solberg, a NASCAR-bajnok Kurt Busch, az IndyCar-bajnok Ryan Hunte-Reay, a V8 Supercar-bajnok Jamie Winchup, a GP2-bajnok Jolyon Palmer, a Forma-3-as Európa-bajnok Esteban Ocon, a NASCAR-, IndyCar- és Dakar-menő Robby Gordon, a tavalyi győztes Romain Grosjean – többek között őket megverve lett 2014-ben a bajnokok bajnoka David Coulthard.
All-star mezőny


Az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, 13-szoros Forma-1-es futamgyőztes skót régóta készült erre, 2014 előtt már hétszer indult a Race of Champions gálán, 2008-ban döntős is volt.
A 43 éves pilóta az idén Barbadoson rendezett versenyen a döntőben a DTM-pilóta, egyben a Mercedes AMG F1-es tartalékos Pascal Wehrleint győzte le, méghozzá simán, 2-0-ra, harmadik, döntő futamra nem is volt szükség.
“Már visszavonultam, szóval nagyon kellemes újabb trófeát nyerni. Tényleg nagyon meg vagyok lepve, sőt egy kicsit meg is vagyok szeppenve, hiszen hatalmas tehetségek voltak versenyben. Lehet, hogy a két év kihagyás a titok!” – viccelődött az F1-ből 2008 végén távozott, később a DTM-ben pár évet lehúzó DC.
A nemzetek kupáját 2007-12 között Sebastian Vettellel hatszor megnyerő Schumacherről sem feledkeztek meg


Ahogy mindig, a futamokon most is színes és ütős géppark várta a pilótákat: a különböző párbajnokban Ariel Atom Cup, Audi R8 LMS, Euro NASCAR, KTM X-Bow, ROC-járgány, Stadium Super Truck és VW Polo RX is a pályára lépett.
A nemzetek versenyén a skandinávok nyerték: Kristensen és Solberg a Coultdhardból és Susie Wolffból összeállt brit (valójában skót) csapatot győzte le a döntőben.