Az Autosport szezonösszefoglalója részletesen ír a Mercedes-pilóták belgiumi ütközéséről, új részletekkel világítva meg a sztorit. Kiderült, hogy a csapat vezetői annyira idegesek voltak a második körös ütközés miatt, hogy a futam után megtiltották Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek, hogy beszéljenek egymással, vagy bárkivel a csapatból, amíg erre engedélyt nem kapnak.


A versenyen történteket előbb Rosberg és Hamilton stábjával beszélték át a gyárban, és noha a két tábor között voltak heves viták arról, miért fajultak el a dolgok, végül sikerült mindenkit lecsillapítani. Hamiltont és Rosberget csak ez után hívatták a központba.

“Világossá tettük, hogy egy csapat vagyunk, és egy csapaton belül nem lehet játszmákat játszani” – mondta Toto Wolff csapatfőnök. “Ők is felismerték ezt, amikor elbeszélgettünk velük.”

“Megmondtuk nekik, hogy ilyen még egyszer nem fordulhat elő, mert több olyan elem is volt az autón, amelyeket Monzában, illetve Szingapúrban akartunk bevetni. Elmondtuk, hogy sokan éjszakába nyúlóan túlóráztak, nem találkoztak a családjukkal, csak hogy készen legyen az autó, ők meg eldobtak mindent a második körben.”

“Nem mondtuk egyiküknek sem, hogy száz százalékig ő a hibás, de elég volt az is, ha valamelyikük 51 százalékban az. Határozottan közöltük velük, hogy ilyen ne forduljon elő még egyszer, mert akkor el kell gondolkoznunk azon, hogy ezzel a felállással akarjuk-e folytatni az évet. Az üzenet átment.”