Az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna kétségkívül a Forma-1 történetének leginkább bálványozott versenyzője, az imádók közé pedig több jelenlegi pilóta is tartozik.


A leglátványosabban Lewis Hamilton rajong a brazil legendáért, és most, hogy 2014-ben megszerezte második bajnoki címét, reális célként gondolhat Senna triplájának beérésére.
“Mindig Ayrton nyomdokaiban akartam járni, szóval most, hogy megvan a második, nagyon keményen hajtok majd a harmadikra. Nem sok versenyzőnek adatik meg, hogy bajnoki címet szerezhessen, de ha nekem lesz még lehetőségem, akkor a lehető legfelkészültebb akarok lenni” – mondta az Autosport magazin vasárnapi gáláján az angol pilóta.
Bár a Mercedes idén 16 futamgyőzelemmel tarolt, Hamilton nem veszi biztosra, hogy 2015-ben is ilyen sima lesz a dolog, nem bízza el magát.
“Az biztos, hogy ez a legjobb csapat, és jövőre is azok akarunk lenni. Folyik a munka, és hiszek önmagunkban. Teljes erővel vágunk neki a jövő évnek is. Nem úgy állunk hozzá, hogy mi vagyunk a bajnokok, szóval jövőre is azok leszünk. Megint minden a nulláról indul, jövőre pedig még erősebben akarjuk folytatni, de alázatosan kell hozzáállni.”