Szombaton, 6-án volt két hónapja, hogy az esős Japán Nagydíj 42. körében borzalmas balesetet szenvedett a marussiás Jules Bianchi, amikor a pályáról lecsúszva az Adrian Sutil Sauberjét mozgató traktornak ütközött.
A 25 éves francia súlyos, életveszélyes agysérüléssel került a jokkaicsi kórházba, ahonnan három héttel ezelőtt szállították haza, Nizzába. Bianchi ún. diffúz axonkárosodást szenvedett, agya jelentős része összezúzódott – önállóan lélegzik, de továbbra is kómában van.

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor


Édesapja, Philippe Bianchi a francia Var Matin lapnak adott rövid tájékoztatást a hétvégén:
“Jules állapota stabil. Időre, türelemre van szükség, amikor érdemi előrelépés lesz, mondani fogjuk. De Jules erős és mi is azok vagyunk. Igyekszünk megbirkózni a helyzettel. Ott vagyunk vele a kórházban, nem adjuk fel, igyekszünk átadni az energiánkat neki” – mondta a versenyző apja, hozzátéve, hogy Nizzában jó helyen van a fia, a családot békén hagyják, nem zaklatják. 
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyébként a múlt héten adta ki részletes jelentését a szuzukai balesetről, a végkövetkeztetés szerint egy vízátfolyás, a dupla sárga zászlóknál nem elégséges lassítás és a motor vezérlőelektronikájának kompatibilitási problémája együttesen vezetett a tragédiához.