Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nincs sok esély arra, hogy valaha előkerülnek a csapat hétvégén ellopott trófeái. A Red Bull Milton Keynes-i központjába szombatra virradóra törtek be ismeretlen tettesek, és magukkal vittek több mint hatvan trófeát, amelyek közül a legtöbb másolat volt.


Német lapok szerint egészen pontosan 64 serleget zsákmányoltak a tolvajok, amely csaknem a fele a Red Bull teljes, 142 trófeát tartalmazó gyűjteményének. “A trófeákat tároló szekrényt kalapáccsal verték be, két és fél perc alatt végeztek az egész akcióval” – mondta Marko.

A lopásról videófelvétel is készült, az akciót tíz maszkos elkövető bonyolította le. Az üveg bejárati ajtón egyszerűen áthajtottak egy autóval. “Valószínű, hogy a banda egyszerűen beolvasztja majd a trófeákat, legalábbis abból ítélve, hogy milyen nemtörődöm módon hajigálták be őket az autóba” – fogalmazott Marko.

“Az ezüst jelenleg nagyon drága, értékesíteni pedig nem tudják őket, mert túl egyediek. A tényleges anyagi kár nem jelentős, a trófeák eszmei értéke azonban számunkra felbecsülhetetlen. A trófeákban lévő ezüst alapján néhány ezer euróról beszélünk, nevetséges az egész.”