Lewis Hamilton ugyan már november végén, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon behozhatatlan pontelőnyre tett szert a Forma-1-ben, de hivatalosan csak péntek este lett kétszeres bajnok.


A Mercedes angol pilótája a csapatfőnökével és az F1 2. és 3. helyezettjével, valamint a tartóssági világbajnokság (WEC), a rali-vb (WRC), a ralikrossz-világbajnokság (WRX), a túraautó-világbajnokság (WTCC), a Forma-3-as Európa-bajnokság, valamint a kamionos Európa-bajnokság győzteseivel és top helyezettjeivel együtt vette át a trófeákat a katari Dohában.
Ahogy írtuk, a kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert már a gála előtt megmutatta a világ versenyzőászainak, hogy “hol lakik a magyarok istene”, de az este már a Mercedes AMG-ről, Lewis Hailtonról, Nico Rosbergről, valamint a két csapatfőnökről, Toto Wolffról és Paddy Lowe-ról szólt – méghozzá megérdemelten. 
A Mercedes az F1 65 éves történetében is ritkán látott dominanciával vitte az évet, az ezüst nyilak uralmára valószínűleg évtizedek múlva is mindenki emlékszik majd.