Annak ellenére, hogy nem sikerült az újabb címvédés, a Red Bullnál úgy érzik, hogy a valaha volt egyik legjobb eredményét érte el a csapat. A Red Bull gyakorlatilag végigszenvedte az idény eleji tesztszezont, a Renault-motor nemcsak versenyképtelennek, hanem megbízhatatlannak is tűnt, ennek ellenére a csapat simán hozta a konstruktőri második helyet a Mercedes mögött.


“Úgy gondolom, hogy ez volt a csapat fennállásának legnagyobb kihívást jelentő éve” – mondta Christian Horner csapatfőnök. “Ha az elmúlt hat évet nézem, a valaha volt egyik legnagyobb teljesítményünk volt felállni onnan, ahol az év elején tartottunk.”

“Ahhoz képest, hogy az év elején szinte alig tudtunk pályán lenni, mi voltunk az egyetlen csapat, amely képes volt legyőzni a Mercedest, ráadásul háromszor is. Volt néhány dobogónk is, a szezonkezdetet és a lóerőhátrányunkat is figyelembe véve ez óriási eredmény az egész csapat részéről.”

Horner szerint a Red Bullnál egyszer sem volt komoly opció a Renault lecserélése. “Nagyon messzire visszanyúló kapcsolatunk van a Renault-val, rengeteg versenyt nyertünk közösen. A Mercedes soha nem adott volna nekünk motort, a Ferrarinál meg legfeljebb egyszerű ügyfelek lehettünk volna. Hiba lenne elfelejteni azt a sok szép közös sikert, amit a Renault-val értünk el.”

“A nehezebb utat választottuk, de úgy, hogy jobban belefolyjunk a Renault ügyeibe. Viry és Milton Keynes már sokkal szorosabban dolgozik együtt, mint korábban.”