Míg a Marussiánál már a csapat vagyonának árverésére készülnek, a csőd után az Amerikai és a Brazil Nagydíjat kihagyó, de közösségi gyűjtéssel a szezonzáróra visszatért Caterhamnél egyelőre nem adják fel.
A kiscsapat leadta a nevezését 2015-re, a továbbéléshez pedig komoly segítséget is kapott a múlt héten: az F1 szabályait író Forma-1-es Bizottság genfi ülésén úgy döntöttek, hogy a sereghajtó a következő idényben is használhatja a 2014-es autóját és a Renault idei, az új fejlesztésű változatnál olcsóbb motorjait. 


A csődbiztosból de facto csapatfőnökké avanzsált Finbarr O’Connell a Press Association Sport hírügynökségnek bizakodva nyilatkozott:
“A Forma-1-es Bizottság és az FIA megegyezett a gyengélkedő csapatok megsegítéséről, jövőre is használhatják a 2014-es autót, ami időt és nagyobb mozgásteret biztosít. Minden érdeklődő számára jól jön ez, könnyebben beléphetnek a Forma-1-be.”
“Jó lenne még az ünnepek előtt vevőt találni, de most már nem kényszerű a dolog. Persze minél előbb, annál jobb, igyekszem is biztatni az esetleges vevőket. Továbbra is több érdeklődővel tárgyalunk, bízom benne, hogy valamelyikük belevág. Még emelkedett is a potenciális vevők száma két komoly és egy kevésbé erős jelölttel.”