Rob Smedley, a Williams főmérnöke szerint Valtteri Bottas és Felipe Massa bármit elérhet a csapattal, ha megfelelő autót kapnak ehhez. Smedley, aki hosszú ideig Massa versenymérnöke volt a Ferrarinál, különösen a brazilt és az Abu-Dzabiban szerzett második helyét dicsérte.


“Amint megérkeztem a Williamshez, láttam, hogy Felipe mennyire felszabadult” – mondta Smedley. “Ahogy egyre inkább beilleszkedett, úgy lett egyre jobb és jobb. Abu-Dzabiban érte el a csúcsot, abszolút hibátlanul versenyzett, egyetlen rossz mozdulata sem volt. Nagyon sok információt kaptunk tőle, ő is szerepet vállalt a stratégia kialakításában.”

“Amint a versenymérnöke közölte vele, hogy mit találtunk ki, rögtön rávágta, hogy csináljuk. Egy profi pilóta pont így viselkedik: együtt alakítja a csapattal a stratégiát, és megvalósítja, amit kell. A ki- és bevezető körei egyaránt kifogástalanok voltak, a legjobb Felipét láthattuk.”

Smedley szerint ha Massa és Bottas így folytatják, nincsenek határok a Williams számára. “Az a Felipe, akit én ismerek, képes minden hétvégén így teljesíteni. Ha képesek vagyunk jó autót adni neki és a csapattársának, bármit elérhetünk.”