A Mercedes 2014-ben révbe ért a Forma-1-ben, a német gyártó csapata ritkán látott dominancia mellett hozta el a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet. Az anyacég Daimler és a Mercedes-Benz vezére, Dieter Zetsche a hétvégén arról beszélt, hogy még örömtelibb lenne a verseny, ha két nagy német riválisuk, az Audi és a BMW is ott lenne az F1-ben.


“A prémium-világpiac nagyjából 80 százalékán az Audival és a BMW-vel osztozunk. Természetesen nagyon nagyra tartjuk a Red Bullt, a Ferrarit és a többi konstruktőrt, de nagy örömmel fogadnánk további gyártókat a Forma-1-ben” – idézte a Sport Bild.
A cégvezér azt is elárulta, hogy gyorsabb révbe érésre számítottak a 2010-ben alapított gyári csapattal:
“Sosem hittük volna, hogy ilyen sokáig tart majd és ilyen nehéz lesz sikerre jutni. De kitartunk az F1-mellett, ha valamit csinálunk, akkor azt rendesen csináljuk. Fel sem merült  a nagy kérdés (a kiszállás – a szerk.), és nem is áll szándékukban újragondolni a helyzetet.”
Zetsche elmondta, hogy az idén indult elektromos versenyszériát, a Formula E-t izgalmasnak tartják, a Le Mans-i indulás viszont nem szerepel a terveik között, “nem éri meg egy évig dolgozni 24 óra kedvéért”.
A Le Mans-i verseny és a tartóssági világbajnokság (WEC) az Audi terepe egyébként, amit egyelőre nem is szándékoznak elhagyni, míg a BMW részéről a 2009 végi kiszállásuk óta nem merült fel a Forma-1-es visszatérés.