Lewis Hamilton és Nico Rosberg ismeretsége, sőt barátsága másfél évtizedre nyúlik vissza, azonban az egykori gokartos csapattársak idén a Mercedesnél a bajnoki címért küzdöttek, ami felülírta a múltat, odalett a szívélyes viszony.
Egy héttel ezelőtt Abu-Dzabiban végül lezárult a “háború”, és úgy tűnik, ezzel a pályán kívül is megszűnt az ellentét a két pilóta között.


“Pár napja volt egy forgatási napunk, és semmilyen feszültség nem volt köztünk” – mondta a győztesként kikerült Hamilton a Mercedes Stuttgartban 50 ezer néző jelenlétében tartott Stars and Cars rendezvényén. “Minden a régi, normális emberekként beszélgetünk olyanokról, amiről az emberek beszélgetni szoktak.” 
“Láthatták, amikor Nico a futam után megkeresett (hogy gratuláljon), ez is mutatta, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást, és a nehézségek ellenére megerősödve kerültünk ki a végén” – tette hozzá.
 
A kérdésre, hogy visszatekintve bánnak-e valamit, mindketten nemmel feleltek:
F1: Szent a béke Hamiltonéknál 3


“Vannak dolgok, amiket másképp csinálnék, de ez természetes” – kezdte Rosberg. “Hogy megbántam-e valamit? Nem, ugyanis néha a keserű tapasztalatokból lehet a legtöbbet tanulni. Összességében nagyszerű évünk volt. A végeredmény nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de most, egy kicsit távolabbról nézve fantasztikus élmény volt az egész.”
“A világ minden kincséért sem változtatnék semmin!” – állította a friss kétszeres bajnok Hamilton.”Bár voltak mélypontok, végül megerősödve kerültem ki az egészből, szóval örülök, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy.”
Rosberget arról is kérdezték, hogy jövőre képes lesz-e visszavágni: “Nagyszerű kihívás volt. Lewis elképesztő szinten teljesít. Idén ő volt a legjobb versenyző, de alig várom, hogy jövőre újra összecsapjunk!”
Hamilton néhány napon belül összeül a Mercedes főnökeivel, hogy megtárgyalják a 2015-ön túli szerződéshosszabbítást. Az angol versenyző arra utalt, hogy sima ügy lesz: “Nem tudom elképzelni, hogy máshol versenyezzek. Sosem álmodtam arról, hogy a Ferarihoz menjek. Rendben, az autó szép piros, de vehetek piros Mercedeseket is, nem gond!”