A Force India technikai igazgatója, Andy Green szerint a Red Bull legalább egy versenyre szóló eltiltást érdemelt volna az abu-dzabi időmérőn használt szabálytalan első szárnyak miatt. A Force India nem először támad rá nyilvánosan riválisára, Abu-Dzabiban a csapattulajdonos Vijay Mallya nevezte “csalónak” a Red Bullt a Twitteren.


A Red Bullt nem csak azért zárták ki az időmérőről, mert a szárny egyes részei túl hajlékonyak voltak, az FIA ellenőrei a szárnylapokba beépített rugókat is kifogásolták. “Ha ez velünk vagy egy hozzánk hasonló szinten lévő csapattal történt volna, biztosan kizártak volna minket, mint a BAR-t 2005-ben a rejtett tank miatt” – mondta Green.

“De a Red Bullnak csak a bokszutcából kellett indulnia. Ez azt jelenti, hogy a csapat a szabálytalan szárny miatt kevésbé súlyos büntetést kapott, mint az elkerülhetetlen motorcserén átesett Romain Grosjean a Lotusszal.”

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke elismerte, hogy hibázott a csapat. “Hülye hibát követtünk el” – jelentette ki Marko. “Azt mondanám, hogy túlságosan naivan értelmeztük a szabályokat. Azt hittük, a szabályok adta kereteken belül maradtunk, de nem így volt.”

A szárnyakról az üzengetés is elkezdődött a sajtóban: Adrian Newey technikai igazgató kitart amellett, hogy más csapatok, például a Williams szárnya még hajlékonyabb volt, amire az Autosportban azonnal reagált a csapat, hogy “márpedig az övék szabályos volt, és ezt az FIA is megerősítette.”