Lewis Hamiltonnak minden esélye megvan arra, hogy jövőre megvédi az idén megszerzett világbajnoki címét. A szabályok nem sokat változnak, így a Mercedes jövőre is hasonlóan jó erőben lehet, mint az idén volt.


Hamilton szerződése 2015 végéig szól a Mercedesszel, a csapat természetesen szeretne hosszabbítani, a tárgyalások máris elkezdődtek. Az angol versenyző barátnőjével, Nicole Scherzingerrel utazott Londonba, hogy elkezdje az alkudozást Toto Wolff sportfőnökkel.

A prémiumokkal együtt Hamilton jelenleg évi 25 millió euró körül keres a Mercedesnél, minimum ennyit állítólag a Ferrari is ígért neki, ha 2016-ot már Maranellóban kezdi. Hamilton azonban egyelőre nem akar új csapatot.

“Biztos vagyok benne, hogy jövőre is hihetetlenül jó autónk lesz” – mondta Hamilton. “A Mercedesszel valami hasonlót szeretnék véghezvinni, mint annak idején Michael Schumacher a Ferrarival.” Felmerült, hogy a Mercedes a gazdasági helyzetre tekintettel valamivel kevesebb pénzt kínál Hamiltonnak a 2015 utáni időszakra, de ettől az immár kétszeres bajnok nem tart. “Jelenleg nagyszerű szerződésem van, nem hiszem, hogy nagy változásokra kellene készülnöm.”