Jean Todt FIA-elnök jelezte, hogy nem tartja teljesen eszement ötletnek a Renault és a Ferrari törekvéseit a motorfejlesztési tilalom lazítására. “Annyiban igazuk van, hogy a fejlesztés befagyasztásának akkor van értelme, ha az egyes motorok nagyjából ugyanazon a szinten vannak” – mondta Todt.


“De ez csak a dolog egyik része, mert a Mercedest sem büntethetjük azért, mert jó munkát végzett.” Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég azt mondta, szerinte a legjobb megoldás az lenne, ha egységesítenék a motorok ERS részét, és egy helyett két turbót raknának rájuk. Todt szerint erről a felvetésről beszélni sem érdemes, annyira abszurd.

Az FIA-elnök akkor sem esik kétségbe, ha jövőre kevesebb csapat lesz, harmadik autókról egyelőre hallani sem akar. “Ha jövőre csak kilenc csapat lesz, akkor 18 autó áll majd a rajtrácson. A MotoGP-ben is voltak olyan időszakok, amikor csak 16-an versenyeztek.”

Todt beszélt arról is, hogy a két csapat eltűnését okozó válság ellenére problémákat okozhat a tervezett költségplafon bevezetése. “Amikor legutóbb szó volt erről, akkor még a Lotus is ellenezte a terveket” – jelezte Todt, hogy nem könnyű a csapatok kedvére tenni.