A Ferrari pocsék idényét kontrasztosan húzta alá, hogy a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon a caterhames Kobajasi Kamui gyakorlatilag ugyanolyan leggyorsabb kört futott, mint Fernando Alonso a vörös autóval.


A spanyol pilóta a 45. körben 1:47,424-es időt ment, míg a sírból visszatért, minimális stábbal dolgozó Caterham japánja a 38. körben alig hét ezreddel volt lassabb, 1:47,431-et tudott. (Tegyük hozzá, Kobajasi autóján szuperlágy volt, azonban Alonso később, könnyebb autóval, ugyanakkor a lassabb, lágy keveréken futotta a legjobbját.)
Kimi Räikkönen még rosszabb tempót hozott, 46. körben teljesített leggyorsabb köre csak a lotusos Romain Grosjean, és a Caterham-újonc Will Stevens megverésére volt elég.
Alonso a 9., Räikkönen a 10. helyen végzett, a technikai igazgató, Pat Fry a verseny után azt mondta, hogy mindkét autónál műszaki problémákkal küszködtek.
A Ferrari gyengeségét jól mutatta az is, hogy az első kerékcseréje után a pályára visszatért Alonso a 7. körben nagy nehezen tudta csak megelőzni a caterhames Stevenst.

“Ki ez a srác?!” – kérdezte Alonso a rádión.
“Az új fiú, még tanulnia kell” – tájékoztatta a versenymérnöke, Andrea Stella.
“Igen, még sokat kell tanulnia” – nyugtázta a spanyol idegesen.