Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója szerint a csapat először részletesen kielemzi az évet angliai bázisán, és csak ezt követően kezdi a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat Lewis Hamiltonnal. Kapkodni nem kell, az immár kétszeres világbajnoknak 2015-re érvényes szerződése van, de a Mercedes szeretné, ha sokkal tovább maradna.


“Nagyszerű utazáson vagyunk túl az idén, Lewis szuperfontos tagja a csapatnak” – mondta Wolff. “Szeretnénk, ha együtt maradnánk. Beszéltünk már erről néhányszor, többször is elkezdtük a tárgyalásokat, de közösen abban maradtunk, hogy Abu-Dzabi után kezdjük újra.”

“Most Abu-Dzabi után vagyunk. Néhány napig még elemezzük az idényt a gyárban, a tárgyalásokat a következő hetekben, várhatóan decemberben folytatjuk ugyanabban a szellemben, amely az egész évben jellemzett minket.”

Wolff olyan megállapodást szeretne kötni, amely Hamiltonnak és a csapatnak is előnyös. “Egy ilyen helyzet nem könnyű, mert olyan döntést kell hozni, amelynek következményei vannak a pilóta és a csapat számára is. A stabilitást nagyon fontosnak tartjuk a csapaton belül, számunkra ráadásul világos, hogy Lewis otthon érzi magát nálunk. Az autó is jelenleg a legversenyképesebb a mezőnyben, de ezzel hiába pipáltunk ki két fontos rubrikát, ez még nem garancia semmire.”

“Nagyon szeretnénk, ha Lewis maradna a csapatnál. Hihetetlen szerepe van a fejlesztésekben és a csapat felemelkedésében, szeretnénk ezt folytatni. Szerintem ő is szeretné, de ez nem olyan ügy, amit néhány óra alatt meg lehet tárgyalni.”