Nico Rosbergnek nem sikerült a csoda, nemcsak a világbajnoki címet nem nyerte meg, egy műszaki hiba miatt körhátránnyal ért célba a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon. A német pilóta abszolút sportemberként viselte a vereséget: noha a csapat úgymond felajánlotta neki, hogy kiálljon a bokszba, Rosberg világosan közölte, hogy a pályán akarja befejezni a versenyt, és azonnal fel is ment gratulálni a díjátadóra váró Lewis Hamiltonnak. Dobogós nyilatkozatában a második világbajnoki címét megszerzett angol is kiemelte, hogy nagyon jól esett neki ez a gesztus.


“Nagyon csalódott vagyok” – mondta a verseny után Rosberg. “Mindent összevetve Lewis megérdemelte a bajnoki címet. Ami velem történt, annak semmilyen hatása nem volt semmire, felesleges is beszélni róla. Egyszerűen egy kicsivel jobb volt, mint én. A pozitívum, hogy az időmérőkön én voltam a jobb az elmúlt két évben, ez jó alapokat ad az építkezésre.”

“Nagyon közel voltam, kár, hogy nem sikerült, de büszke vagyok, hogy része vagyok ennek a csapatnak. Nagyon különleges hétvége volt ez számomra, rengeteg támogatást kaptam. Jól esett, hogy sok brit szurkoló jött, és mindannyian nagyon sportszerűen drukkoltak, lenyűgöző volt a hozzáállásuk.”

“Nagyon sokáig hittem benne, hogy sikerülhet. Bármikor történhetett volna valami Lewis autójával, ezért nyomtam, ameddig csak tudtam. Intenzív és nagyszerű csata volt, az ilyen csatákért versenyzek. Lewis volt most a legjobb, de nagyszerű kihívás volt, és a legtöbbször nagyon élvezetes. A folytatás máris jön, kedden már tesztelek, bár nem tudom, milyen állapotban leszek.”