113 verseny után véget ért egy korszak Sebastian Vettel életében, a négyszeres bajnok búcsúzik a Red Bulltól. A német pilóta utolsó versenye nem volt éppen a legszebb, a csapat időmérőről való kizárása után a bokszból kellett indulnia, és csak a nyolcadik helyen ért célba. Daniel Ricciardo negyedik lett a másik Red Bull-lal.


Valtteri Bottas dobogója miatt a bajnokság negyedik helye is kicsúszott Vettel kezéből, ötödikként zárta a szezont, egyébként futamgyőzelem nélkül fejezte be az évet. Ez utolsó címvédőként Jacques Villeneuve-nek “sikerült” 1998-ban.

“Nem vagyok elégedett a versennyel” – mondta Vettel. “Nem voltunk elég gyorsak, ahogy az időmérőn, úgy ma sem volt meg a szükséges tempó. Keresztülhúzták a számításainkat is, rögtön a verseny elején forgalomba kerültem, és ez megnehezítette a dolgom. A verseny alakulása miatt sokkal jobb helyezés is kisülhetett volna a mai napból, de nem sikerült.”

Vettel már a verseny előtt elbúcsúzott a Red Bull tagjaitól, a következő szezontól a Ferrari versenyzője lesz. A csalódást keltő verseny után Vettelnek nem volt kedve a lózungokhoz. “Igazából nem ma reggel derült ki, hogy elmegyek. Már hetek óta beszélgettünk erről, mindenki megy tovább a saját útján.”

“Egy szezon mindig hosszú, és ha nincs benne sok sikerélmény, az kicsit fel is emészti az embert.” Vettel jövőre az 5-ös rajtszámmal indul a Ferrarinál.

Ricciardo elégedettebb volt. “Ez többé-kevésbé hibátlan verseny volt” – lelkendezett az ausztrál. “Mindent úgy csináltunk, ahogy csinálnunk kellett. Nem volt unalmas, de a bokszutcából indulva is jó lett volna még egy hellyel előrébb végezni. Nem én lettem a bajnok, de ez így is közel tökéletes év volt. Örülök, hogy sikerült jól kezdeni és jól befejezni a szezont.”