A Force India nagyon erősen kezdte a 2014-es idényt, és ugyan a fejlesztési versenyben nem tudták tartani a lépést, nyáron már lemaradtak, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon parádésan szerepelt a silverstone-i csapat.


Nico Hülkenberg és Sergio Perez a 6-7. helyen ért célba, ha a nagy formában lévő Jenson Buttonnak rosszul jött volna ki a lépés, a Force India véghezvihette volna, amiben reménykedtek, azaz hogy a duplapontos versenyen visszaveszik a konstruktőri 5. helyet a McLarentől.  
A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya büszkén és elégedetten értékelt:
“Ma egy nagyon izgalmas versenyen bizonyítottunk, mennyit is fejlődtünk idén. A csapatnál mindenki remekül dolgozott, a nagyon eredményes stratégiát kidolgozó pit walltól a kerékcsere-stábig, akik négy kiváló kiállást vitte végig. Természetesen a versenyzőink nagyszerűek voltak, Nico és Sergio is hibátlanul vezetett.”
F1: Majdnem csodát tett a Force India 3


“Világbajnokokkal csatáztunk ma, és erőből vertük meg őket, két Ferrari és egy Red Bull is mögöttünk futott be. Nico büntetése kemény volt, anélkül biztosan 5. lett volna, méghozzá megérdemelten. Bár a mai eredmény arra nem volt elég, hogy visszaszerezzük a konstruktőri 5. helyet, büszkén tekinthetünk vissza az idényünkre. 
“A csapat történetének eddig legmagasabb pontszámát értük el, tíz alkalommal volt mindkét autónk egyszerre a pontszerző helyeken. A csapat minden tagjának gratulálok, és remélem, hogy az idei év még jobb eredményekre sarkall minket jövőre.”