A Force India nagyon erősen kezdte a 2014-es idényt, és ugyan a fejlesztési versenyben nem tudták tartani a lépést, nyáron már lemaradtak, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon parádésan szerepelt a silverstone-i csapat.


Nico Hülkenberg és Sergio Perez a 6-7. helyen ért célba, ha a nagy formában lévő Jenson Buttonnak rosszul jött volna ki a lépés, a Force India véghezvihette volna, amiben reménykedtek, azaz hogy a duplapontos versenyen visszaveszik a konstruktőri 5. helyet a McLarentől.  
A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya büszkén és elégedetten értékelt:
“Ma egy nagyon izgalmas versenyen bizonyítottunk, mennyit is fejlődtünk idén. A csapatnál mindenki remekül dolgozott, a nagyon eredményes stratégiát kidolgozó pit walltól a kerékcsere-stábig, akik négy kiváló kiállást vitte végig. Természetesen a versenyzőink nagyszerűek voltak, Nico és Sergio is hibátlanul vezetett.”


“Világbajnokokkal csatáztunk ma, és erőből vertük meg őket, két Ferrari és egy Red Bull is mögöttünk futott be. Nico büntetése kemény volt, anélkül biztosan 5. lett volna, méghozzá megérdemelten. Bár a mai eredmény arra nem volt elég, hogy visszaszerezzük a konstruktőri 5. helyet, büszkén tekinthetünk vissza az idényünkre. 
“A csapat történetének eddig legmagasabb pontszámát értük el, tíz alkalommal volt mindkét autónk egyszerre a pontszerző helyeken. A csapat minden tagjának gratulálok, és remélem, hogy az idei év még jobb eredményekre sarkall minket jövőre.”