A Mercedest érzékenyen érintette, hogy az abu-dzabi szezonzárón műszaki hiba miatt esélye sem volt Nico Rosbergnek a vb-címre, de Niki Lauda szerint a legjobb versenyző nyerte meg a bajnokságot.


“Minden brit ünnepelhet ma” – fogalmazott Lauda. “Lewis abszolút fantasztikus teljesítményt nyújtott, a legjobb pilóta nyerte meg a bajnokságot. Köszönjük, Lewis! Nico is tökéletesen versenyzett, csalódott vagyok amiatt, ami történt vele. Ki kell vizsgálnunk ezt az ügyet.”

“Biztos vagyok benne, hogy Harry hercegnek is tetszett a verseny. Örülök Lewis sikerének, jó autót adtunk neki, és beteljesítette a jóslatomat, hogy világbajnokot csinálunk belőle.”

Toto Wolff csapatfőnök magyarázkodással kezdett. “Nem szándékosan csináltuk” – közölte a nyilvánvalót Wolff. “Ez így kissé keserédes. Nico rajtja nem sikerült valami jól, de sportemberségből a lehető legjobban vizsgázott. Szerintem sok új rajongót szerzett magának.”

“Olyan világbajnokunk van, aki teljesen megérdemelte, hogy világbajnok legyen. Nico valószínűleg a legerősebb csapattárs, akit kaphat egy pilóta, és az időmérőkön egyelőre ő a jobb. Arra számítunk, hogy a csata folytatódik.”

“Szeretnénk, ha Lewis hosszú időre aláírna velünk. Nagyon jól beleillik a csapatba, ha holnap felébred a mai hosszú éjszakája után, elkezdjük a tárgyalásokat.”