FRISSÍTÉS: A Red Bullt a túl hajlékony első szárnyak miatt az FIA technikai delegáltja, Jo Bauer feljelentette a felügyelőknél.

A Red Bull végül sem a Mercedesekkel, sem a Williamsekkel nem tudta tartani a lépést az abu-dzabi időmérőn, a csapatnak az ötödik és hatodik rajthely jutott. A két pilóta között szakadéknyi volt a különbség, Vettel hét tizedet kapott Daniel Ricciardótól, aminek nem tudja az okát.


“Őszintén szólva, egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel” – mondta Vettel. “Az időmérő előtt egész jó formában voltunk, de a kvalifikáción végig hihetetlenül nagy túlkormányozottsággal küzdöttem. Sok mindent kipróbáltunk, de semmi nem segített. Ez a hatodik hely legfeljebb kármentés.”

“Nem tudom, mi az oka, de ez nem az első alkalom az idén, hogy az időmérőn történik ilyen. Tulajdonképpen megmagyarázhatatlan az egész. Ha legalább kicsúsztam volna, akkor tudnám, mi sült el rosszul, ma olyan volt, mintha egy másik autót vezettem volna. Ez elég bosszantó, főleg, mert ez volt az utolsó időmérőm a Red Bull-lal.”

“A holnapi verseny hosszú lesz, sok minden történhet. Külön hajt, hogy rosszul sikerült az időmérő, de reálisan nézve a Mercedeseket és a Williamst sem előzhetjük meg. Azért mindent megteszek majd a negyedik hely megszerzéséért.”

Ricciardóban maradt hiányérzet az időmérő után. “Alapvetően nem rossz az ötödik hely, de csak egy egészen kicsi hiányzott a második sorhoz” – bosszankodott Ricciardo. “A Williams ma is nagyon versenyképes volt, a Mercedes a saját ligájában versenyez. Jó lenne, ha jól sikerülne a rajt, az sokat dobhatna az eredményemen.”

“Nem tudom, mi lesz Lewis és Nico csatájának a vége, és hogy leszek-e olyan helyen, hogy bele tudjak szólni a csata végkimenetelébe, de ha esetleg igen, meg is fogom tenni. A harmadik helyem már zsebben, de természetesen most is a lehető legjobb eredményre hajtok, talán lesz egy-két fordulat holnap.”