A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a rivális csapatok évek óta próbálják “tetten érni” a Red Bullt a szabályosnál hajlékonyabb első szárnyaik miatt, de a csapat autói eddig minden egyes – többször is megszigorított – teszten megfelelt. 
Egészen mostanáig – ugyanis az FIA műszaki főellenőre az Abu-Dzabi Nagydíj időmérője után feljelentette a versenybíróknál mindkét Red Bullt, a mérések szerint Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo RB10-esén is az engedélyezettnél jobban görbült a szárny, pontosabban egyik eleme.
A műszaki szabályszegésekért csak egyetlen büntetés jár, kizárás, a stewardok erre is jutottak, így a Red Bullokat diszkvalifikálták az időmérőről, vasárnap a rajtrács végéről indulhatnak csakk.
A két McLaren-pilóta lép fel a harmadik sorba, mögöttük mindenki más két-két helyet előrébb lép.
A csapat közleményben reagált, azt írták, hogy a stewardok döntését elfogadják, a rajtrács végéről rajtol majd holnap a két autó, ugyanakkor csalódottságukat fejezték ki, amiért pont őket vonták vizsgálat alá, ugyanis szerintük a legtöbb csapat hozzájuk hasonlóan értelmezi és alkalmazza az első szárnyakra vonatkozó szabályokat.

Azt olvastad már, hogy Nico Rosberg külön díjat ajánlott Valtteri Bottasnak, ha megelőzi a versenyen Lewis Hamiltont? Kattints a történetért a képre!

F1: Kizárták a Red Bullt az időmérőről 3