Vasárnap az Abu-Dzabi Nagydíjon a végéhez ér Lewis Hamilton és Nico Rosberg egész éven át tartó küzdelme, a két versenyző közül az egyik világbajnok lesz. 


Hamilton 17 ponttal vezet, ami azt jelenti, hogy Rosbergnek a puszta győzelem nem elég, ha az angol 2. lesz mögötte, ennek ellenére a német bizakodik:
“A brazíliai hétvége után jó hangulatban érkeztem, az biztos. Austin után képes voltam javulni, ez pedig önbizalmat ad erre a hétvégére. Nyilván győzni jöttem, ehhez meg kell nyernem a futamot, és még egy is segítség kellene Lewistól is, remélem, hogy előáll majd valamivel…”
“Sok minden történhet, egy Williams jó rajttal simán közénk kerülhet. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni, nagyon nagy sebességkülönbség kell hozzá, ez például az én malmomra hajthatná a vizet. De tényleg nagyon sok forgatókönyv van, szóval bizakodó vagyok.”
“Feszült hétvége lesz. Azt nem mondanám, hogy nyomás lesz rajtam, de feszült lesz. Nagy csata lesz, nagyon várom, ezért dolgoztam jó ideje, egy ilyen esélyért, a fináléért. Lewis erős ellenfél, és remélhetőleg szép fináléval zárunk. Nekem mindent meg kell tennem, hogy nyomás alá helyezzem őt. Brazíliában Lewis hibázott, erre is megvan az esély. Nekem egyszerűen mennem kell előre.”
F1: Rosberg tiszta küzdelmet vár Hamiltontól 3


Hamilton azt mondja, rajta nincs és nem lesz nyomás, amire lehet, már felkészült:
“Ami a nyomást illeti, én egyáltalán nem érzem. A pályafutásom alatt bőven szereztem már tapasztalatot – több mint 15 év, sőt talán már 20 év versenyzés van mögöttem – ahhoz, hogy készen álljak erre az alkalomra. Titkos recept nincs.”
A két versenyzőnek voltak kisebb-nagyobb balhéi az idény során, a Belga Nagydíjon ütköztek is. Adja magát a kérdés, hogy most képesek lesznek-e tisztán csatázni.
“Igen” – állította Hamilton. “Nem is tudom, mit tehetnék ehhez hozzá. Minden hétvégének ebben a tudatban vágunk neki.”
A kérdésre, hogy ezek szerint nem lesz külön megbeszélés a verseny előtt, az angol határozott nemmel felelt: “Nem. Nem kell beszélni. Megtárgyaltuk már a témát az idény előtt, aztán többször is a szezon alatt, különösen Spa után. Nem vagyunk már gyerekek, magunktól is tudjuk, mit szabad és mit nem.”
F1: Rosberg tiszta küzdelmet vár Hamiltontól 4


Rosberg azért odaszúrt Hamiltonnak arra utalva, hogy igazából az éllovason múlik, hogy sportszerű maradjon, hiszen nem egyszer előfordult már az F1 történetében, hogy az esélyesebb pilóta ütközéssel, kilökéssel döntötte el a cím sorsát a fináléban.
“Lewis azért aktívan tehet a verseny tisztaságáért, méghozzá azt, hogy tisztán versenyez. Nem arról van szó, hogy neki nincs befolyása a dolgokra.”