Ahhoz, hogy Nico Rosberg világbajnok legyen vasárnap, győznie kellene úgy, hogy Lewis Hamilton legfeljebb a 3. helyen ér be – más kombinációkban az angolnak még több hellyel kellene lemaradnia a némettől -, a két Merci közé pedig legnagyobb eséllyel valamelyik Williams férhet be.


A 2008-ban Hamiltonnal csatázó, az utolsó utáni pillanatban veszítő Felipe Massa azt mondja, a 17 pontos hátrányban lévő Rosbergnek könnyebb a helyzete, igaz szerinte Hamilton jobban megérdemelné a végső győzelmet.
“Nico nem gondolhat másra, mint a futam megnyerésére. Az élen kell lennie, a többi már nem rajta múlik. Csak a futamgyőzelemre kell koncentrálnia, és ha szerencséje van, akkor valami történik Lewisszal, vagy esetleg mi vagy valamelyik másik csapat autója közéjük kerül” – magyarázta Abu-Dzabiban.
“Mentálisan Nicón van a kisebb nyomás, neki nem szabad félnie a futamtól. Ha fél, akkor tizedek úszhatnak el. Lewisnak udvariasabban kell viselkednie, igaz, ez nem mindig megy neki. De majd meglátjuk, mi lesz.”
F1: Massának mindegy, ki lesz a bajnok 3


“Hogy őszinte legyek, nekem mindegy, melyikük nyeri a bajnokságot, engem csak a saját futamom érdekel, az, hogy megint jó helyezésért küzdhessek, mint Brazíliában. De azt hiszem, Lewis talán egy kicsit jobban megérdemelné, több futamot nyert, egy kicsit jobb idényt teljesített, persze a megérdemli nem mindig érvényesül a sportban. Néha másképp alakulnak a dolgok.”
A 2007-es világbajnok, a hasonló hátrányból, sőt a pontverseny 3. pozíciójából győző Kimi Räikkönen is hasonlóan látja Rosberg helyzetét a finálé előtt.
“2007-ben én is hátrányban voltam, olyankor pedig nincs mást tenni, mint megnyerni a futamot, és remélni, hogy a körülmények is besegítenek. Az elmúlt években jó néhányszor a szezonzáróig futott a küzdelem, ami izgalmas, hiszen sokszor láthattuk már, mennyi minden történhet egy futamon.”