A McLaren a héten jelezte, hogy a korábbi tervvel ellentétben a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt nem jelenti be 2015-ös felállását, legkorábban december 1-jén derül ki, kik versenyeznek náluk. 


Hogy Fernando Alonsóra vagy esetleg Lewis Hamiltonra várnak, nem tudni, mindenesetre az újonc Kevin Magnussen és a csapatnál 2010 óta szolgáló Jenson Button a levegőben lóg. A 2009-es bajnok cseppet sem veszi jó néven, hogy másfél évtizedes pályafutással a háta mögött azt sem tudhatja, a vasárnapi lesz-e az utolsó Forma-1-es versenye, vagy sem. Abu-Dzabiban azt mondta, esetleg akkor is máshol keres elfoglaltságot, ha végül maradhatna.
“Érdekes pár hónap volt ez. Ha valaki ilyen sokáig van a Forma-1-ben – 15 éve -, akkor valahogy az F1-en kívül nem is nagyon foglalkozik semmivel. Ez a világ legjobb sportja, ez jelenti az életet, ez a minden. De amikor ilyen kényelmetlen helyzetbe kerülünk, akkor más lehetőségeket is észreveszünk” – magyarázta a 34 éves angol csütörtökön.
F1: Button beinthet a McLarennek? 3


“Sok más kihívás is van az életben, akár a motorsportban, akár más sportban, akár valamilyen teljesen más területen. Én nagyon sok mindenre nyitott vagyok, de a munkámat  is imádom, imádom a Forma-1-et.”
“Az utóbbi két, elég nehéz évtől eltekintve fantasztikus volt a McLarennél töltött időm, fantasztikusak az emberek. Szerdán tartottunk egy kis sütögetést, nagyszerű a hangulat a csapatnál. Mint ez nagy család, imádok velük dolgozni.”
 
“De hogy kivárom-e a döntést? Ezt nem tudom megmondani.”
Button bízik benne, hogy a Forma-1-es jövője nem a vasárnapi eredményén múlik:
“Ami engem illet, nagyon remélem, hogy nem. Remélem, hogy nem egyetlen eredmény dönt a sorsomról. Úgy gondolom, hogy sokkal többet nyújtok a csapatnak egyetlen versenyél. Bízom benne, hogy a pályafutásom jóval többet nyom a latban, mint egyetlen futam.” 
F1: Button beinthet a McLarennek? 4


Az angolt hírbe hozták már a tartóssági világbajnoksággal (WEC), az idén már ott versenyző Mark Webber egyenesen hívogatja oda korábbi F1-es kollégáját. A dán legenda, Tom Kristensen visszavonulásával az Audi LMP1-es csapatánál üresedés is akad, Button – vagy épp Alonso, ki tudja?! – esetleg bejelentkezhetne.
“Beszélgettem Markkal és néhány másik WEC-pilótával is. Ki tudja? Nem mondanám, hogy annyira vágyom abba a sorozatba, de egyre jobban érdekel. Jövőre már négy gyári csapat lesz az LMP1-ben, egész izgalmasnak tűnik. Nem vagyok hülye, a jövő évben is versenyezni akarok, és ha Forma-1-ben nem megy, akkor a WEC is erős sorozat” – mondta.