Lewis Hamilton apja, a korábban a menedzsereként dolgozó Anthony Hamilton találmányát tesztelik a Forma-1-ben az Abu-Dzabi Nagydíjon, és a jövő heti kétnapos teszten. A megoldást “infószárny” névre keresztelte Hamilton, a pilóták feje fölötti légbeömlőre kerül.

Az infószárnyak valójában LED-kijelzők, amelyeken a versenyirányítás által küldött információkat lehet megjeleníteni a nézők számára. A kijelzőkön megjelenhet az aktuális gumistratégia, hogy ki futotta a leggyorsabb kört, de akár az is, hogy az autó aktuális pozíciójának megfelelő szakaszon milyen zászlós figyelmeztetés van érvényben.

Hamilton-papa találmányát tesztelik az F1-ben 2 A kijelzőt egyelőre a biztonsági autón teszteli majd az FIA, a Force India azonban vállalta, hogy a jövő heti kétnapos teszten az egyik autójára is felszereli a találmányt. “A teszt célja, hogy kiderüljön, a kijelző használható-e egyáltalán az F1-ben vagy egyéb formaautós kategóriákban” – mondta Anthony Hamilton.

Hamilton-papa találmányát tesztelik az F1-ben 3 “Kérdés az is, hogy a megjelenített adatok látszanak-e rendesen a lelátóról, illetve a tévéközvetítésben. A cél ugyanis az, hogy a nézőket juttassuk extra információkhoz, mert a helyszínen gyakran követhetetlenek a versenyek.”