A Forma-1 hétvégi szezonzáró futamán a Mercedes valamelyik versenyzője bajnok lesz. Lewis Hamilton 2008 után behúzhatja a másodikat, de még a 17 pontos hátrányban lévő Nico Rosbergnek is van esélye arra, hogy édesapja, Keke után ő maga is világbajnok legyen.


Annyi biztos, hogy a konstruktőri címet már korábban bebiztosító Mercedesnél a vesztes fájdalmát nem szeretnék növelni, így amellett, hogy sportpszichológus segít a kudarc feldolgozásában, a külsőségekkel sem dörgölik a pilóta orra alá a 2. helyet. Nem gyártottak Hamilton vagy Rosberg nevével ellátott bajnoki pólókat.
“Lewisszal volt egy hosszú beszélgetésünk, azt mondta, hogy vasárnap egyikük számára a pályafutásuk legjobb, míg a másuk számára a legkeserűbb napja lesz. Tökéletes megfogalmazás” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff  az osztrák Sportwochének.
A csapat elnöke, a háromszoros bajnok Niki Lauda is egyetért: “Az én szememben mindketten világbajnokok, de Abu-Dzabi után csakis egyikük válik azzá ténylegesen.”
A Mercedes egyébként a finálé másnapján azonnal leül tárgyalni Hamiltonnal a 2015-ön túli szerződéshosszabbításról, Lauda szerint pedig az eredmény is borítékolható:
“Hallottam olyan sztorikat, hogy Lewis a Ferrarihoz akart igazolni, de ez hülyeség. Lewis azt kérte, hogy hagyjuk a tárgyalásokat az idény utánra, a versenyzésre akart koncentrálni, mi pedig egyetértettünk ezzel. De maradni fog, akár győz, akár veszít majd vasárnap.”