Az Amerikai Nagydíj előtt pár nap különbséggel jelentett csődöt a két mezőny végi kiscsapat, a Caterham és a Marussia. Az alakulatok kihagyták az austini versenyt és a Brazil Nagydíjat, de reménykedtek, hogy az utolsó fordulón még ott lehetnek valahogy.


A Caterham internetes gyűjtéssel és egy-két befektető felhajtásával végül összeszedett annyi pénzt, hogy elutazzon Abu-Dzabiba, talán részt is veszne majd a versenyhétvégén.
Szerdán felröppent, hogy a Marussia is megpróbálkozik ugyanezzel, arról szóltak a hírek, hogy a szállítmány befut, a Willamst és a Caterhamet a szervezők arra kérték, hogy a felszerelésüket vigyék el a szomszédos, üres garázsokból.
A feltámadási kísérlet végül nem sikerült, a Twitteren bejelentették a kudarcot: “Immár mindennek vége, igyekeztünk, de kudarcot vallottunk. Megszakad a szívünk.”
A Marussia számára különösen fájdalmas Abu-Dzabi kihagyása, ugyanis Monacóban Jules Bianchinak köszönhetően 2 pontot szereztek, a konstruktőri bajnokság 9. helyének megszerzése jó 35 millió dollárt hozott volna számukra az év végi pénzosztásnál. 
Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Max Chiltonnal, akit a Caterhammel is hírbe hoztak.