Míg a Lotus már a nyáron szerződést hosszabbított az év elején érkezett Pastor Maldonadóval, a másik versenyző, Romain Grosjean jövője homályban maradt, sem ő, sem a csapat nem titkolta, hogy a francia távozhat az idény végén.


A francia pilóta végül hiába várt jobb lehetőségre, és miután a múlt héten a Twitteren már elkottyantotta, most hivatalosan is bejelentették, hogy 2015-re is marad az enstone-i alakulatnál.
“Nagyszerű, hogy 2015-ben is a Lotusnál folytathatom 2015-ben, fantasztikus támogatást kapok Enstone-ban. Nem titok, hogy nagyon nehéz volt ez az év számunkra, de a csapat nem esett szét, határozott szándékunk, hogy 2015-ben újra rendszeres pontszerzők legyünk” – mondta.
“Mostanában sok időt töltöttem Enstone-ban, igen bizakodó vagyok az E23-as potenciálját illetően. Még egy verseny vár ránk idén, mindent beleadok majd Abu-Dzabiban, aztán pedig már teljes mértékben 2015-re koncentrálok!”
A 2012-13-ban egy-egy győzelmet is szerző, rendszeres dobogós csapat idén alapjaiban rontotta el az autót, mindössze három alkalommal szereztek pontot 17 forduló alatt. Jövőre a Renault erőforrásai helyett Mercedes-motorokat használnak majd, amitől természetesen nagy előrelépést remélnek.