Noha egészen mostanáig úgy tűnt, hogy a Marussiának nincs esélye elindulni a szezonzárón, Abu-Dzabiban az a hír terjedt el, hogy a csapat úton van a pályára. Adam Cooper szerint a felszerelést már repülőre tették, de egyelőre kérdés, hogy időben meg is érkezik-e a helyszínre. A Williams és a Caterham közötti garázs mindenesetre üresen vár a csapatra.


A Ferrari semmit nem bízott a véletlenre, a csapat motorjai, illetve az azokat üzemeltető mérnökök Abu-Dzabiban vannak, így ha valóban befut a Marussia, azonnal elkezdődhet a felkészítési munka. A csapat ugyanakkor tartozik a Ferrarinak, ez még bonyolíthatja a helyzetet.

Nagy kérdés, hogy amennyiben a Marussia elindul Abu-Dzabiban, ki vezeti az autó(ka)t, Max Chiltont ugyanis napok óta a Caterham lehetséges beugrójaként emlegetik. Abu-Dzabiban kiderült az is, hogy Bernie Ecclestone nagyvonalúságára is szükség volt ahhoz, hogy az indulását közösségi finanszírozásból megteremtő Caterham valóban el tudjon utazni a szezonzáróra.

“Azt mondták, menni akarnak, így ingyen elszállítottuk a felszerelésüket” – mondta Ecclestone. “Így legalább egy kicsit segítettünk nekik, bár nem lettünk volna kötelesek erre. Még egy különgépet is küldtünk értük.” Ecclestone korábban nyilvánosan kritizálta a Caterham közösségi finanszírozását, szerinte koldusok nem valók az F1-be.