A 2014-es egyéni Forma-1-es bajnoki cím a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjon dől majd, el, amikor a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton, és az őt 17 pontos hátrányban követő Nico Rosberg utoljára összecsap.
A leköszönő bajnok, a 2010-13 között négy címet gyűjtő Sebastian Vettel szerint bármelyikük megérdemelten lesz az utódja.
“Mindketten megérdemelnék a bajnoki címet. Lewis több futamot nyert (10-5 a javára – a szerk.), de Nico nagyon kiegyensúlyozottan és okosan versenyzett. Különböző típusú versenyzők, de mindketten nagyszerű munkát végeztek idén.” 
Vettel Rosberg helyzetét a sajátjához hasonlította, amikor 2010-ben a szezonzáró előtt mind Fernando Alonso, mind Mark Webber nagyobb eséllyel futott neki a versenynek, végül mégis a ponttáblázat 3. helyéről kezdő német nyert.
Vettel: Rosberg is megérdemli a címet 3


“Szerencsémre a többiek nem hoztak elég pontot. Meg voltam lepve, ugyanis matematikailag Fernando és Mark is esélyesebb volt nálam, hogy hozzák a szükséges helyezést. Szóval most Nico is hasonlóan nehéz helyzetben van, mint én voltam akkor. Tudtam, hogy meg kell nyernem az utolsó futamot, és csakis arra koncentráltam. A futam alatt nem is akartam tudni a pillanatnyi állásról.”
A Red Bulltól búcsúzó német az interjúban kitért arra is, hogy nagyon megható, érzelmes lesz számára a hétvége, majd köszönetet mondott az energiaital-gyártó főnökének, Dietrich Mateschitznek:
“Dietrich hitt bennem, azt mondta, adjunk egy esélyt a srácnak, amikor mások nem igazán hittek bennem. Megkaptam a lehetőséget és hálaistennek jól is alakult.”