Noha Lewis Hamilton 17 pontos előnnyel várja a hétvégi szezonzárót, idei tíz győzelme ellenére is simán bukhatja a bajnokságot a csak ötször nyertes Nico Rosberggel szemben. A Mercedes a legrosszabbra is felkészült, egy pszichológus áll készenlétben, ha Hamilton esetleg nyerő helyzetből bukna.


Dr. Ceri Evans segít majd, ha baj van, bár Hamilton korábban visszautasította, hogy sportpszichológus segítségét vegye igénybe. Toto Wolff csapatfőnök szerint azonban nem árt az óvatosság. “Sokat gondolkoztam ezen a helyzeten” – mondta Wolff.

“Lenyűgözött, ahogy Alain Prost kezelte azt, amikor 1984-ben mindössze fél ponttal veszítette el a bajnokságot Niki Laudával szemben. Nagy csalódás volt, erre a következő négy szezonból háromszor ő nyert.”

“Lewisnak és Nicónak is megmondtam, hogy a maximumot fogjuk adni, és olyan autót kapnak tőlünk, amellyel bajnokságokat lehet nyerni. Ezzel valami olyasmit akarunk üzenni, hogy akármi történik, egyiküknek sem ér véget a mercedeses karrierje. Ceri a kezdetektől fogva segíti a munkánkat, de kell is, mert bizony a bajnokság pszichológiai oldalával is sokat kell foglalkoznunk.”

Hamilton optimistán várja a szezonzárót, a biztos második hely helyett nyerni szeretne. “Voltak már balszerencsés versenyeim Abu-Dzabiban, remélem, most nem így lesz” – fogalmazott Hamilton. “Tudom, hogy a csapat keményen dolgozik azért, hogy ne legyen semmi baj. Nyugodt és magabiztos vagyok, készen állok a győzelemre.”

Rosberg még érzi az esélyt. “Brazíliában csökkent a hátrányom, de ez még kevés” – nyilatkozta a német. “Nem lesz könnyű, de végig támadni fogok, ahogy egész évben tettem. Félelem nélkül vágok neki ennek a versenynek, minden porcikám hisz benne, hogy ez még az én bajnokságom lehet.”