A Mercedes-csapatra kemény hétvége vár, hiszen az Abu-Dzabi Nagydíjon Lews Hamilton és Nico Rosberg küzd majd meg a bajnoki címért, de akármi is legyen a végeredmény, másnap már a szerződéshosszabbításról tárgyalnak majd az angol versenyzővel.
A csapatfőnök, Toto Wolff az osztrák ORF-nek nyilatkozott vasárnap, határozottan állította, hogy a már nyáron lekötött Rosberg mellé Hamiltont akarják ezután is.
“El akartuk kerülni azt a helyzetet, hogy egy év múlva esetleg mindkét versenyzőnket pótolni kelljen. Nico fontos tagja a csapatnak, nagyon jól illik ide, jól teljesít, szóval időben szerettünk volna hosszabbítani” – kezdte.


“Lewisszal a jövő év végéig van szerződésünk, a nyáron már meg is kezdtük a tárgyalásokat a hosszabbításról. Egyetértettünk abban, hogy közösen szeretnénk folytatni, Lewis is ezt mondta, de úgy döntöttünk, hogy nem megfelelő az idő a tárgyalásokra. A bajnoki csata nagyon kiéleződött, úgyhogy jobbnak láttuk, ha Abu-Dzabi után folytatjuk. Mostanra megegyeztünk, hogy (a verseny utáni) hétfőn tárgyalunk újra.”
Ha Hamiltont sikerül megtartani 2015-ön túl is, az gyakorlatilag elvágja Fernando Alonso útját a Mercedeshez, de úgy tűnik, ezt nem bánják különösebben, a kisebb összezördülések, balhék ellenére is elégedettek a Hamilton-Rosberg párosítással.
F1: A szezonzáró másnapján tárgyalnak Hamiltonnal 3


“Nem tudom, hogy a kettejük közötti feszültség mennyire fontos, mindenesetre mindkettőjüket az érdekli elsősorban, hogy a lehető leggyorsabb autóban üljenek. Szóval szerintem jó helyzetben vagyunk. Egyértelmű, hogy mások is szívesen ülnének a Mercedesbe, de én bízom benne, hogy a mostani kettősünk is így van ezzel, azaz marad a jelenlegi felállás.”