Sebastian Vettel 2013-as tarolása után a Forma-1-ben idénre bevezették a duplapontos szezonzárót, hogy a bajnoki küzdelem az idény végéig nyitott maradhasson.


Az újítást a nézők túlnyomó többsége és a Forma-1-es csapatok és pilóták nagy része is elutasította, a 2014-es idény végére pedig kiderült, hogy szükség sincs rá, ugyanis Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatája így is, úgy is a szezonzáróig tartana, ellenben dupla pontokkal akár kicsit igazságtalan eredmény is születhet.
Világos, hogy a legtöbben jövőre már nem szeretnék a “trükköt”, és mostanra az ötletet eredetileg bedobó Bernie Ecclestone is meghátrált:
“Egy futamra tényleg hülyeség, de képzeljük el, hogy az utolsó három verseny lett volna duplapontos. Akkor az éllovasnak legalább 150 pontos előnyt kellett volna gyűjtenie, hogy biztos legyen a győzelme.”
“De a csapatok nem fogadták el, buta autószerelők. Csak rövid távon képesek gondolkodni. Én már nem fogom újra felvetni a három versenyes ötletet, ráhagyom a csapatokra. Nem tudom, jövőre mi lesz.”