Sebastian Vettel október elején, a Japán Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Red Bulltól. A szezon végének közeledtével egyre kevesebb információt is osztanak meg vele a jövőről, ismerte el a négyszeres világbajnok.


“Azt hiszem elég régóta vagyok már a csapatnál, hogy tudjam, mi a helyzet, szóval nem zárnak ki. Öt év után azért megvan a kölcsönös bizalom. A jövő évi autót illető dolgokat velem már nem vitatják meg, de ez így normális. Ugyanakkor a pályán tesztelünk olyan dolgokat, amikről tudom, hogy a jövő évben fogják használni, a csapat számára is az a leghasznosabb, ha mindkét autó dolgozik ezen”- nyilatkozta. 
“Persze ha van valami titkos fejlesztés, akkor azt biztosan nem mondták el, miután bejelentettem a távozást. De ahogy mondtam, nem érzem azt, hogy kiszorítanának, nem érzem magam nem kívánatos személynek, semmi ilyesmi.”
Hivatalos megerősítés ugyan nincs, de Vettel minden bizonnyal a Ferrarinál folytatja jövőre. A csapat nevének említése nélkül a német Auto Motor und Sportnak elismerte, hogy nagy fába vágja a fejszéjét:
“Tisztában vagyok velem, hogy nagy kihívás vár rám és nem lesz gyors. Főképp, hogy a Mercedesnek ekkora előnye van. Ugrás az ismeretlenbe, szóval kockázatos lépés. De alaposan meg is gondoltam ezt a döntést, és ha nem hinném, hogy sikeres lehetek az új csapatomnál, akkor nem kockáztattam volna.”