A Caterham F1 péntek délután bejelentette, hogy sikerült összeszedni az abu-dzabi induláshoz szükséges pénzt, így a csapat ott lesz a szezonzárón. Noha a crowdfunding (közösségi finanszírozás) modellből végül nem jött össze az előzetesen megcélzott összeg, az időközben befutott szponzori felajánlásokkal együtt összeállt a szükséges költségvetés.


Finbarr O’Connell, a csapat csődbiztosa és jelenlegi csapatfőnöke már péntek délelőtt jelezte, hogy “90 százalékig” biztos az indulásban, ezt erősítette meg a délutáni hivatalos közlemény. “Nagy kihívásra vállalkoztunk, de megérte” – lelkendezett O’Connell a közleményben. “Egy hét alatt a rajongók lehetővé tették a lehetetlent.”

“Tudtuk, hogy úgy tudjuk életben tartani a csapatot és felkelteni a potenciális befektetők figyelmét, ha világossá tesszük, hogy versenyezni akarunk, és ott lenni Abu-Dzabiban. Nincs elég szó, hogy elmondjuk, mennyire hálásak vagyunk mindenkinek.”

A közlemény szerint az elmúlt napokban megszaporodott a csapat iránt érdeklődők száma, a cél most az, hogy a szezonzárón a Caterham bizonyítsa, hogy érdemes megmenteni. A közleményből nem felejtették ki, hogy minden fillérre szükség van, így a felajánlásokat továbbra is szívesen fogadja a csapat.

Valószínűleg csak a jövő héten dől el, hogy kiket indít majd a Caterham a szezonzárón, az biztos, hogy Marcus Ericsson már szerződést bontott a csapattal, így legalább egy versenyzőt kell találni Kobajasi Kamui mellé. A szabadedzéseken akár több fizetős pilóta is lehetőséget kaphat.