Az Amerikai agydíj előtt összeomlott, azóta a csődbiztos által irányított Caterham-csapat még nem mondott le a Forma-1-es visszatérésről, múlt pénteken közösségi finanszírozási akciót indítottak, egy hét alatt 2,35 millió fontot (930 millió Ft) szeretnének gyűjteni, hogy ott lehessenek a jövő hétvégi szezonzáró versenyen, az Abu-Dzabi Nagydíjon.


A gyűjtögetés ugyan jól indult, de mostanra elfogyott a lendület: a péntek éjfélkor lezáruló akció a kitűzött összeg 54 %-át hozta össze eddig. 
Lökést adhat azonban egy új pilóta felvétele, a tavaly a GP3-ban a 19. helyen végző, idén az Asian Formula Renault sorozatban jelenleg a bajnokság 2. helyén álló 21 éves versenyzőnő, Alice Powell nagyapja ugyanis jelentős összeget fizetne, ha unkája lehetőséget kapna Abu-Dzabiban.
“Óriási ugrás lenne, ha ez sikerülne, de az adódó lehetőségeket ki kell használni. Köszönet a szponzoraimnak, a befektetőknek és a nagypapámnak!” – írta Powell a Twitteren.
Ha a Caterham összeszedi magát, Powellnek akadhat helye, ugyanis Marcus Ericcson már hivatalosan szakított az alakulattal, más kérdés, hogy az eddig semmi kiemelkedőt nem mutató pilótalánynak még Forma-1-es versenyengedélyt, ún. szuperlicencet is kellene szereznie, amihez 300 km-es F1-es vezetés/teszt szükséges.