Több forrás is százszázalékos biztonsággal írta szerdán, hogy Fernando Alonso aláírta végre Wokingban új szerződését a McLarennel. A hírek azonban valós események helyett korábbi pletykákat próbáltak tényként tálalni, amire Alonso is reagált a Twitteren.


Alonso szerdán egy képet töltött fel, amely még véletlenül sem Wokingban vagy környékén, hanem a dubaji tengerparton készült, a spanyol ugyanis a Brazil Nagydíj után egyből az Egyesült Arab Emírségekbe, a szezonzáró helyszínére utazott. Az Abu-Dzabi Nagydíjig hátralévő napokat Alonso dubaji pihenéssel tölti.

Alonso a képet szándékosan időzíthette szerdára, egyik követője tréfásan meg is jegyezte, hogy “milyen szép napsütés van Wokingban.”

A Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne közben továbbra sem hajlandó beszélni Alonsóról vagy Sebastian Vettelről. “Nem mondok semmit a pilótákról, ez a csapatvezetés dolga” – idézte Marchionnét a Gazzetta dello Sport.


A bejelentés késlekedésével továbbra is bizonytalan Jenson Button sorsa. “Remélhetőleg hamarosan új információkkal szolgálhatok a jövőmről” – írta Button a Twitteren, az “izgalmas idők” hashtaget használva.