Már folyik a Lotus-csapat első 2015-ös Forma-1-es kasztnijának gyártása, január elejére összeállhat a teljes autó, mondta a csapat technikai igazgatója, Nick Chester.
“Az első kasztnink összeállítása már folyik, folyamatosan gyártjuk az autó többi alkatrészét is. Az E23-as összeállítása január elején kezdődik. Most egyéves fejlesztési ciklusról van szó, ellentétben az E22-essel, aminek a fejlesztését már a bemutató előtt két évvel megkezdtük, ugyanis nagyon sok prototípusos tesztelésre volt szükség” ? utalt a 2014-es nagy szabályváltozásokra. 


A technikai főnök hozzátette, hogy szerinte a Renault-ról Mercedes-motorokra való átállás nem okoz majd nagy gondot.
“A beszerelés, a hűtés, a hőelvezetés tekintetében vannak különbségek, de ha maradtunk volna a Renault-val, akkor is lennének módosítások a 2015-ös csomagnál. Én úgy érzem, hogy nem lesz jelentősen több munkánk, egyszerűen másfajta beszerelési követelményekhez kell alkalmazkodunk”
“Sok szempontból sima lesz a dolog, mert a Mercedes esetében elég világos, hogy milyen követelményei vannak a motornak, azaz nem lesz túl sok variáció, de legalábbis biztos nem annyi, mint a V6-osok idei bevezetésekor. Egyszerűbb program a mostani.”
A Lotus a 2012-13-as sikeridények után 2014-ben siralmas évet produkált, 18 forduló alatt mindössze háromszor szereztek pontot.