A McLaren autója B változatával indul az abu-dzabi szezonzárón, a prototípussal már a Honda érkezésére készül a csapat. “A Hondának muszáj ellenőriznie az összes rendszer működését, ezért döntöttünk úgy, hogy készítünk egy prototípust” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “Nekünk is tudnunk kell, hogy összhangban vannak-e a szimulátorból nyert adatok a valósággal, de a tesztszezonban a lehető legkevesebb időt szeretnénk ezzel eltölteni.”


A McLaren a hírek szerint vadonatúj aerodinamikai fejlesztéseket is kipróbál, hátha így lépéselőnybe tud kerülni a riválisaival szemben. Peter Prodromou, a Red Bulltól igazolt új aerodinamikai igazgató már javában dolgozik a 2015-ös autón.

“Jelenleg csak egy pénteki tesztről van szó, de a koncepció már teljesen új. Az első szélcsatornás tesztek alapján az új autó ráadásul jobb a jelenleginél” – írta a Sky Sports. A lap szerint a B autó bemutatkozásának a technikai szempontok mellett az is célja, hogy a csapat így mutassa meg Fernando Alonsónak, mire számíthat jövőre.

Alonso szerződése a hírek szerint már végleges, a spanyol szerdán ráadásul Wokingba utazik, ahol alá is írhatja a megállapodást, amely a legnagyobb lehet az F1 történetében.