Az már a 2014-es szezon elején is világos volt, hogy valami rendkívüli esemény híján a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton között dől majd el a világbajnoki cím sorsa, de megtippelni sem lehetett, hogy melyikük nyerhet. 
A Forma-1 uraként ismert Bernie Eccestone az idény előtt Nico Rosberget nevezte meg, de mostanra meggondolta magát: 


“Az év elején úgy gondoltam, hogy Nico lesz a bajnok. Úgy gondoltam, hogy az jobban passzolna a csapathoz. És a maga részéről is úgy voltam vele, hogy jobb lenne a Forma-1 számára egy olyan bajnok, aki jó néhány nyelven beszél” – utalt arra, hogy Rosberg németül, angolul, franciául és olaszul is kiválóan tud.
“Úgy gondoltam, hogy ha valakit segítenek a csapaton belül – bár meggyőződésem, hogy nincs szó ilyenről – akkor a német márkánál inkább a német pilótát támogatják. Szóval igen, biztos voltam benne, hogy Nico behúzza” – mondta még a Brazil Nagydíj előtt.
“De én azt hiszem, hogy Lewis jó bajnok lenne. Ő világszerte jobban ismerik, mint Nicót, ezért jobb bajnok lenne a Forma-1 szempontjából. Biztos vagyok benne, hogy Amerikában az emberek 80 százaléka ismeri Lewist, ahogy a világ minden táján. Viszont a legtöbben nem is hallottak még Nicóról.”
 
Az idénre bevezetett duplapontos szezonzáró miatt persze simán előfordulhat még, hogy az eddig 10 futamot nyerő Hamilton “helyett” a jelenleg öt, maximum hat győzelemig jutó Rosberg lesz a bajnok. Ez Ecclestone-nak sem tetszik annyira.
Ecclestone: Hamilton jobb bajnok lenne Rosbergnél 3


“Én az utolsó három futamra akartam dupla pontokat. Én ezt akartam. Sosem gondoltam, hogy ilyen helyzet alakulhat ki. Azt hittem, Nico elhúz majd, és Lewis igyekszik majd felzárkózni. Lewis összekapja magát és Monza környékén kezd majd úgy kinézni, hogy mégis van esélye, ugyanis a nagy hátrány ellenére megnyeri a következő három-négy futamot, és beéri Rosberget. Így simán jó lett volna az utolsó három futam dupla pontokkal. Én legalábbis így képzeltem, de nem így alakult.”