Sebastian Vettel a rajt után a hatodikról a nyolcadik helyre esett vissza a Brazil Nagydíjon, de végül egészen az ötödik helyig lépett előre. A német nem volt teljesen elégedett. “A rajtot elszúrtam, ráadásul megint a négyes kanyar nem sikerült, ahol 2012-ben is a frászt hoztam magamra és a csapatra” – kezdte Vettel, utalva a két évvel ezelőtti megpördülésére, amely végül nem került a vb-címébe. Csak majdnem.


“Nem tudtam, hogy mennyire lesz agresszív Kevin, ezért a kelleténél jobban nyitva hagytam az ajtót, lecsúsztam az ívről, és ketten is elmentek mellettem. Volt néhány jó csatám, különösen a Kimi ellenit élveztem: abban a kanyarban már korábban is próbálkoztam néhányszor kívülről. De ez csak akkor működik, ha a másik is észnél van” – dicsérte a négyszeres bajnok leendő csapattársát.

“Azért kár, hogy a negyedik hely nem jött össze, arra számítottunk, hogy a McLarent megelőzhetjük. Abu-Dzabiban jó lenne szép eredménnyel búcsúzni, remélem, lesz erre lehetőségem. Ma esőt vártunk, de nem jött meg.”

Vettel jelenleg a negyedik a vb-pontversenyben, de az már eldőlt, hogy a Brazíliában műszaki hiba miatt kiesett csapattársát, Daniel Ricciardót a dupla pontokkal sem előzheti meg. “Észleltem a hibát, aztán néhány kör után szóltak, hogy álljak ki” – mondta a már biztosan harmadik ausztrál, akin kívül csak Romain Grosjean nem jutott el a célig. Ricciardónak Malajzia óta tartó pontszerzési sorozata szakadt meg.

“A felfüggesztés hibásodott meg, kár érte” – zárta rövidre a kérdést Christian Horner csapatfőnök. Vettel az ötödik hellyel bebiztosította a Red Bull második helyét a konstruktőri versenyben.