Sebastian Vettel alig szenvedte be magát a Q2-be a Red Bull-lal, végül a hatodik helyet szerezte meg a brazíliai időmérőn. “Kezdetben nagyon alulkormányozott volt az autó, alig tudtam befordulni a kanyarokba” – mondta Vettel. “De reagáltunk erre, állítottunk az első szárnyon, utána lényegesen jobban ment.”


“Ha száraz marad az idő, a lágy gumikkal nem lesz könnyű jó versenytempót futni. Meglátjuk, mi történik, de azt hiszem, akármilyen is lesz az idő, a holnapi verseny jórészt a bokszban és az ottani döntéseken dől majd el.”

Christian Horner csapatfőnök szerint a kilencedik helyről rajtoló Daniel Ricciardo autója sem volt tökéletes. “Daniel a délelőtti szabadedzéshez képest hűvösebb körülmények között szintén alulkormányozottsággal küzdött. Az egyensúly nem volt tökéletes, különösen elöl” – magyarázta Horner. “Tudjuk, hogy itt ritka a normális verseny, reméljük, egy kis szerencsével mindkét autónk előrébb kerül majd.”

“Jól kezdődött a nap, de az időmérőn aztán hiányzott a tempó” – fogalmazott Ricciardo. “A Q1 elején korán kint voltam, de nagy volt a forgalom. Biztos voltam benne, hogy később jobb lesz, de aztán nem jött extra teljesítmény. Tulajdonképpen megkönnyebbültem, hogy egyáltalán bejutottam a Q3-ba. A záró harmadban jobbnak érződött az autó, de alig gyorsultam, ez kicsit bosszantó. Az első ötben reménykedtem, talán a verseny jobban sikerül.”