A Force India szűk három hete bejelentette, hogy 2015-re is megtartják Nico Hülkenberget, azonban Sergio Perez jövőjéről akkor egy szót sem szóltak.


Bár a csapat tulajdonos-főnöke mindig is hangsúlyozta, hogy mindkét versenyzővel nagyon elégedett, Perez nemrég még azt mondta, “bizonyos részleteket” tisztázni kell a hosszabbítás előtt. Vijay Mallya pénteken Interlagosban másképp nyilatkozott, azt állítja, hogy a mexikói pilóta 2015-ös szerződése kőbe van vésve, nincs mit tisztázni azt illetően.
“Kétéves szerződésem van Sergio Perezzel. Mondhat, amit akar, de már aktiváltam az opciót (2015-re), az le van tudva” – mondta a főnök.
Mallya hozzátette, hogy mindössze a 2016-os közös jövő kérdéses:
“A 2016-os hosszabbítás lehetősége is fennáll, Checóval csak erről tárgyalunk. Ami 2015-öt illeti, két évre szól a szerződésünk, az az opció már életbe lépett, pont. Egy további szezonról tárgyalunk csak, mindössze ez a téma a megbeszéléseken.”
Perez 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, két évet a Saubernél húzott le, ahol három dobogós helyezést is gyűjtött. 2013-ra a McLarenhez, Lewis Hamilton helyére került, de a wokingi csapat tavaly év végén kurtán-furcsán kidobta a saját nevelésű Kevin Magnussen kedvéért, a mexikói ezután került a Force Indiához.