Miközben a múlt hétfőn csődöt jelentő Marussia péntekre eljutott a felszámolásig, azaz elküldik a dolgozókat és csak a 2015-ös nevezés marad a csapatból, a szintén csődbe ment Caterham a szurkolók pénzéből próbál talpra állni.


A Marussia összeomlásáról szóló hír után nem sokkal bejelentett kezdeményezés szerint a leafieldi alakulat közösségi finanszírozással szeretne 2,35 millió fontot (930 millió Ft) gyűjteni november 14-éig, hogy elindulhassanak a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon.
A Caterham csődeljárását vivő Smith & Williamsonnal is üzleti kapcsolatban álló Crowdcube.com (a jóval közismertebb Kickstarterhez hasonló szolgáltató) oldalon lebonyolítandó pénzgyűjtés a siker esetén a sporttörténet egyik, ha nem legeredményesebb ilyen akciója lehetne.
Érdemes hozzátenni, hogy sokak szerint a Forma-1-es mércével apró összeg közösségi összekalapozása “ízléstelen”, sőt talán cinikus és sportszerűtlen is, hiszen ennyiből csakis a szezonzárón való részvétel oldható meg, amelynek egyetlen célja a már védtelen, így 2 pontját elveszítő Marussia megelőzése, a konstruktőri bajnokság 10. helye, és az ezzel járó pénz megszerzése lehet, majd a hitelezők kifizetése lehet.